Chilisaus

  • Aziatisch, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Chilisaus

    Chilisaus

    Chilisaus

Eenvoudig zelf te maken en in de koelkast vrijwel onbeperkt houdbaar

Deel dit recept

Ingrediënten
10 el rijstazijn (maakt niet uit welke kleur)

10 el suiker

10 el water

6-8 lange verse rode pepers

4 teentjes knoflook

1 el olie

2 tl grof zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 752,64 kcal
Koolhydraten 159,32 g
Eiwitten 1,87 g
Vetten 10,35 g
Benodigdheden
vijzel

flesje

Voorbereiding

De pepers wassen, schoonmaken en in lengte halveren. Dan afhankelijk van de scherpte de zaadjes en zaadlijsten verwijderen (maakt de saus zachter) of er in laten (maakt de saus scherper)

Bereidingswijze

De peper met 2 tl grof zeezout in een vijzel doen en fijnwrijven, ze mogen nog korrelig zijn. 10 el rijstazijn, 10 el suiker met 10 el water aan de kook brengen en tot een lichte siroop in laten koken. Intussen 4 teentjes knoflook pellen en fijnhakken. De knoflook langzaam en zachtjes in 1 el olie stoven en met de pepers door de siroop roeren.

Serveertip

De saus in een flesje gieten en af laten koelen. Lekker bij aziatische gerechten bijv. loempia's.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sjoukje_w avatar
sjoukje_w

Doorsturen

Home Recepten