1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Kipkerrie met ananas

Kipkerrie met ananas

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-05-2005

Ingrediënten 4 personen


1 pak Lassie Toverrijst (a 400 g)
2 eetlepels olie
400 g kipfilet, in blokjes
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
2 rode paprika?s, in reepjes
1 zakje kerriesaus
250 ml melk
1 blikje ananasblokjes (a 227 g), uitgelekt
50 g gezouten cashewnoten



Recept van Lassie

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook de rijst 8 minuten in een pan met ruim kokend water en zout.

2. Giet de rijst af en laat deze nog 15 minuten afgedekt staan. Verhit intussen de olie in een wok en roerbak hierin de kipfilet in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Voeg de ui en knoflook aan de kip toe en fruit deze ca. 2 minuten op middelhoog vuur mee.

3. Voeg de paprika aan de kip toe en roerbak deze ca. 5 minuten op middelhoog vuur mee. Roer vervolgens het zakje kerriesaus, de melk en uitgelekte ananasblokjes door de kip en breng de saus al roerende aan de kook. Laat de saus op zacht vuur ca. 2-3 minuten sudderen. Roer indien de saus te dik is een extra scheutje melk door de saus. Breng de kipkerrie op smaak met zout en peper.

4. Verdeel de rijst en kipkerrie over vier borden en garneer de kipkerrie met cashewnoten.

5. Variatietip: Vervang de cashewnoten door knapperige tauge.

6. Variatietip: Vervang de ananas door een verse, in blokjes gesneden, mango.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heleen4


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heleen4
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top