1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Aspergequiche

Aspergequiche

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-05-2005

Ingrediënten 4 personen


6 plakjes bladerdeeg[diepvries],ontdooid
boter om in te vetten
100 gr asperge filetrollade [of aspergeham]
600 gr verse asperges,gekookt en in stukjes gesneden.[Buiten het seizoen,een pot asperges van ca 580 gr]
4 scharreleieren [M]
1 dl koffieroom
100 gr geraspte belegen kaas
peper en zout


Verder heb je nodig


Een bakoven en een taartvorm.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 C graden.Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap(doorsnee ca 34 cm)
Bekleed een ingevette taartvorm (doorsnee ca 28 cm) met het deeg. Snijd de overhangende randjes eraf.
Verdeel de asperge filetrollade over de bodem en leg de asperge erop.
Klop de eieren met de koffieroom los en roer de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Bereidingswijze

Schenk het eiermengsel over de asperges en bak de quiche in een voorverwarmde oven[175 C] in ca 35 minuten bruin en gaar.

Serveertip

Lekker met een gemengde salade.
Serveer er een Vin d'Alsace AC Pinot Blanc,droog, bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naus_marijke


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naus_marijke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top