1. Home
  2. Recepten
  3. Portugese keuken
  4. Piri piri kip op houtskool.

Piri piri kip op houtskool.

Door: branies

  • Portugees,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-05-2005

Ingrediënten 4 personen


4 kippenbouten of 16 drumsticks > marinade, 4 tenen fijn gehakte knoflook > 2 tl piri piri poeder of 2 heel fijn gehakte rode pepertjes > 1 afgestreken el paprikapoeder > sap van 1 citroen of limoen > 2 dl olijfolie > 2 tl zeezout.


Verder heb je nodig


Ovenschaal en bbq
>aluminiumfolie,met een vork geperforeerd.


Voor wie van pittig houdt! zet je porieen open, heerlijk op een warme zomerdag.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bouten voorgaren in oven of magnetron daarna met de marinade overgieten. > min. 2 a 3 uur laten marineren of een nacht over laten staan. >>> variant Gamba's rauw marineren en op gelijke manier grillen.

Bereidingswijze

Bbq. houtskool bovenlaag mooi laten vergrijzen en de helft van de bbq afdekken met de geperforeerde folie. >> bouten uit de marinade halen. > marinade voor het bestijken van de kip tijdens het grillen eerst roerend aan de kook brengen. ( mag hierna gewoon weer afkoelen )
>> bouten bruinen op het niet afgedekte deel van de bbq. > na bruining rustig laten garen boven de folie en geregeld insmeren met de marinade. >> bij een kleine bbq bouten eerst bruinen, bbq geheel afdekken met folie en de kip rustig laten garen.

Serveertip

Met een frisse salade en stokbrood serveren.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van branies
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top