Hamragout in Pasteitjes

  • Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 03-05-2005



In plaats van gekookte ham kunt u ook een ander soort vleeswaar gebruiken

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 mini-pasteibakjes

20 gram boter

200 gram gekookte ham blokjes

1 eetlepel zeer fijn gesneden ui

35 gram bloem

1 dl. bouillon

1 eetl. doperwtjes

1 dl. slagroom

peper

snufje kerriepoeder

aromat

gesnipperde peterselie

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Zet de lege pasteibakjes in een warme oven, ca. 80?C.

Verwarm de boter in een hapjespan

en bak ham en uitjes samen tot er kleur op komt.

Roer er vervolgens de bloem door.

Zet de pan 2 minuten van het vuur,

zodat de bloem goed gaar wordt.

Daarna gaat de bouillon erbij.

Al roerend aan de kook brengen

tot er een dikke saus ontstaat.

Breng die op smaak met peper,

kerriepoeder en wat aroma.

Schep de doperwtjes erdoor.

Op het laatst gaat de slagroom erbij.

Bereidingswijze

Vul de bakjes heel royaal en strooi

er de gesnipperde peterselie op.

Serveer 2 pasteitjes per persoon.

Serveertip

In plaats van gekookte ham kunt u

ook de voordeliger schouderham gebruiken.

Kasseler rib en zelfs boterhamworst.

Laatste reacties

deonart avatar
deonart 08-05-2005

bedankt! Deon

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten