1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Libanese kip

Libanese kip

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-05-2005

Ingrediënten 4 personen


4 grote kipkarbonades, 2 theelepels kaneel, 2 theelepels venkelzaad, 1 theelepel komijnzaad, 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel zwarte peperkorrels, 2 theelepels zeezout, 3 volle eetlepels bloem, extra vergine olijfolie, grote venkelknol, 1 winterwortel, 1 rode ui, 1 citroen, verse rozemarijn(grof gehakt), 1 wijnglas witte wijn, halve liter kippenboullion (van tabletten), kuipje creme fraiche



Dit recept van Jamie heb ik wat aangepast. Resultaat: om je vingers bij op te eten!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 graden.
Maak van de bloem en de kruiden(fijnstampen in de vijzel)een mix
Rasp de schil van de citroen

Bereidingswijze

Met de geurige bloem de kipkarbinades goed inwrijven. Hak de groenten aan grove stukken en bewaar het groen van de venkelknol. Bak de kip in de olijfolie tot ze mooi van kleur zijn. Haal de kip uit de pan en zet het vuur hoog. Roerbak de groenten, de ui en de grofgehakte rozemarijn in 5 minuten en voeg de witte wijn toe en laat deze verdampen. Voeg de overgebleven bloem toe. Doe het groentenmengsel in een braadslee. Voeg de boullion en de rasp van de citroen(eventueel wat sap) toe en roer dit door het groentemengsel heen. Leg vervolgens de kip boven op de groenten. Bak de kip aan de bovenkant krokant en boterzacht aan de onderkant gaar in 45 minuten in de voorverwarmde oven. Direct serveren met een flinke klodder creme friache en voor de finishing touch wat van het venkelgroen erboven op strooien!

Serveertip

Serveer dit gerecht met couscous, bulgur of farika. Je kunt er ook andere soorten groenten bij doen zoals peulvruchten of selderij. In plaats van witte wijn kan ook wodka of tequilla worden gebruikt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jerusa


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jerusa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top