1. Home
  2. Recepten
  3. Slasoep

Slasoep

Door: hgerard

  •  , Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-05-2005

Ingrediënten 4 personen


1 kleine ui # 2 teentjes knoflook # 300 gram kruimig kokende aardappelen (gaar) # 1 krop sla a 500gram # 50 gr. rauwe ham # 1 1/2 el olijfolie traditioneel # 1/2 el kerriepoeder # 6 dl tuinkruidenbouillon (van een tablet) # 2 dl kookroom # zout # peper #



Uit Plus keukenblad

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de aardappelen. Was de sla en snijd hem in repen. Snijd de ham in lange repen.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een soeppan en bak de repen ham knapperig uit. Neem ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Fruit de ui met de knoflook ca. 5 minuten in het bakvet. Voeg de aardappelen toe en laat ze even meebakken. Schenk de bouillon erbij en kook alles 10 minuten. Voeg de sla toe en kook het 5 minuten mee. Pureer de soep met een staafmixer en voeg de room toe. Breng alles aan de kook. Breng de soep op smaak met peper. Schep de soep in de borden en leg er de hamreepjes op.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hgerard
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top