Opa's ballen

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

gehaktballen zoals ze moeten smaken

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram gehakt half om half, 2 eieren, 100 gram oud brood zonder korst, peper, nootmuskaat, boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan

Voorbereiding

Klop de eieren met een mespuntje zout, een snufje peper en nootmuskaat naar smaak. Week het brood in een beetje melk en knijp het flink uit.

Bereidingswijze

roer het brood door de eieren en voeg dan het gehakt er bij, kneed alles goed door elkaar tot een compacte massa, vorm er dan de ballen van, verhit de boter in de koekenpan en braad de gehaktballen op hoog vuur snel rondom bruim, verminder dan het vuur en laat de gehaktballen nog 35 minuten sudderen.

Serveertip

met gekookte kruimige aardappelen en beetgaar gekookte groente naar keuze, blus het braadvocht af met wat water en lepel dat over de aardappelen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

basalk avatar
basalk

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten