1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kwarktaart zonder bodem

Kwarktaart zonder bodem

Door: nvwinsberghe

  • Belgisch, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 01-05-2005

Ingrediënten


250 g zachte boter, 250 g witte suiker, 4 eierdooiers, 125 g griesmeel 1 pakje vanillepuddingpoeder, 750 g magere kwark, 4 eiwitten, bakpoeder


Verder heb je nodig


Ronde, hoge taartvorm


Dit is een van mijn lievelingsreepten voor kwarktaart. Lukt altijd!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 ?.

Bereidingswijze

Klop de boter schuimig. Voeg de suiker en de eierdooiers toe. Meng het vanillepoeder, de griesmeel en het bakpoeder en roer dit door het eimengsel. Meng er de kwark door. Klop de eiwitten stijf en voeg voorzichtig bij de rest. Doe dit mengsel in de vorm en bak 1 uur op 175 ?. Laat afkoelen op een rooster.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nvwinsberghe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top