BBQ - Knoflook Stokbrood
- Mediterraan,
- 0-10 min.
LEKKER LEKKER LEKKER
Dit brood met knoflookboter kan je in de oven klaarmaken maar je kan het ook heel makkelijk op de BBQ maken.
Ingrediënten 4 personen
vers stokbrood
100 gram zachte roomboter
3 knoflookteentjes, geperst
1 el verse peterselie
Benodigdheden
snijplank, broodmes, mengkom, knoflookpers, oven of BBQ
Bereidingswijze
- Meng in een kom de boter, knoflook en peterselie tot een smeuige knoflookboter
- Snijd het stokbrood vanaf de bovenkant in 'bijna' plakjes (niet helemaal doorsnijden!!)
- In alle sneetjes smeer je nu wat van de knoflookboter
- Leg het een paar minuten in de voorverwarmde oven of wikkel er wat aluminiumfolie omheen en leg het op de BBQ
- Daarna kan je het brood op tafel zetten en kunnen de plakjes helemaal doorgesneden worden
Serveertip
Lekkere variatietips:
Meng wat fijngehakte champignons, fijngehakte gedroogde tomaatjes of extra kruiden door de boter
Leg in elk sneetje een klein plakje jonge kaas en smeer dan de knoflookboter er tussen.