Amarettocreme

  • Italiaans, Nagerecht
  • > 120 min.

Italiaans bitterkoekjesdessert met amaretto

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 250 gr. mascarpone
  • 175 gr bitterkoekjes
  • ? dl melk
  • 1 ? dl amaretto-likeur
  • 2 eieren
  • 30 gr pure chocolade
  • Boodschappen bestellen
    Benodigdheden
    schaal, mixer, 4 ijscoupes

    Bereidingswijze

  • In een kom 150 gr bitterkoekjes besprenkelen met de helft van de likeur en melk en ca 10 min laten weken.
  • Eieren splitsen.
  • Met de mixer de eidooiers, mascarpone en geweekte koekjes door elkaar kloppen.
  • Eiwitten stijfkloppen.
  • Bitterkoekjesmengsel erdoor scheppen.
  • Mengsel over 4 coupes verdelen.
  • Chocolade raspen en erover verdelen.
  • In de koeling 4 uur laten opstijven.
  • Garneren met de rest van de bitterkoekjes
  • Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    roossnijders avatar
    roossnijders

    Kooktip!

    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Doorsturen

    Home Recepten