Slarolletjes met ricotta en mortadella

  • Italiaans, Borrelhapje
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 29-04-2005

Hartige Hapjes

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Voor de rolletjes
8 grote bladeren van romaanse sla
4 plakken mortadella dun gesneden
200-250 g ricotta of verse roomkaas
5-6 el creme fraiche
zout en peper
1-2 tl fijngesneden marjolein
3 el fijngesneden lenteui
4-5 el kleine basilicumblaadjes

Voor de dressing
3-4 el olijfolie
1 el balsamico-azijn
zout en peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Verwijder de harde nerf uit de slabladeren en leg steeds 2 bladeren, elkaar een beetje overlappend, op het werkvlak. Leg de plakken mortadella op de sla. Meng de ricotta met de creme fraiche, zout, peper, marjolein en lenteui
2. Strijk het ricottamengsel in een dikke laag over de mortadella. Leg daarop de blaadjes basilicum en rol de slabladeren op tot stevige pakketjes. Vouw de zijkanten van de sla naar binnen, zodat er dichte rolletjes ontstaan
3. Halveer de rolletjes voor serveren. Meng voor de dressing de olijfolie met de azijn en breng op smaak met zout en peper. Serveer de dressing bij de slarolletjes.

Laatste reacties

chutneyzusje avatar
chutneyzusje 29-04-2005

Ook lekker,groetjes Anne-Mieke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten