Aardappelcannelloni met scampi, salsa verde en caesardip
- Mediterraan, Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 28-04-2005
Mediterraans; Voorgerecht; bereidingstijd: Baktijd aardappelen: 5 min Bereidingstijd: 10 min = 15 minuten; voor 4 personen.
Denk je bij cannelloni automatisch aan pasta? Dit is de even lekkere aardappelvariant. De salsa verde en de caesardip maken het gerecht helemaal af.
Ingrediënten 4 personen
2 grote vastkokende aardappelen2 dl olijfolie
1 bussel verse basilicum
zout en peper
2 teentjes look
4 el mayonaise
2 ansjovisfilets
verse rozemarijn (enkele blaadjes)
50 g verse spinazie
12 scampi (16 a 20 in een zakje)
1 tl dijonmosterd
Bereidingswijze
Schil de aardappelen. Snijd ze rechthoekig en daarna in dunne plakjes (chipsdikte) met een dunschiller. Rol de plakjes rond de scampi. Dankzij het zetmeel blijven de aardappelplakjes er makkelijk rond zitten. Breng op smaak met peper en zout. Bak de aardappelcannelloni rondom krokant in een pan met hete olie.
Mix de spinazie, basilicum en mosterd in een keukenrobot of met een staafmixer tot een salsa verde. Voeg de olie langzaam toe en kruid met peper en zout.
Voor de caesardressing mix je de mayonaise, ansjovisfilets en look in een blender.
Serveertip
Serveer de aardappelcannelloni met salsa verde en de caesardressing. Werk af met een beetje citroensap en enkele rozemarijnblaadjes.
Tip:
De caesardressing past ook heel goed bij een slaatje.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties