Aardappelcannelloni met scampi, salsa verde en caesardip

  • Mediterraan, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 28-04-2005


Mediterraans; Voorgerecht; bereidingstijd: Baktijd aardappelen: 5 min Bereidingstijd: 10 min = 15 minuten; voor 4 personen.
Denk je bij cannelloni automatisch aan pasta? Dit is de even lekkere aardappelvariant. De salsa verde en de caesardip maken het gerecht helemaal af.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 grote vastkokende aardappelen
2 dl olijfolie
1 bussel verse basilicum
zout en peper
2 teentjes look
4 el mayonaise
2 ansjovisfilets
verse rozemarijn (enkele blaadjes)
50 g verse spinazie
12 scampi (16 a 20 in een zakje)
1 tl dijonmosterd
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil de aardappelen. Snijd ze rechthoekig en daarna in dunne plakjes (chipsdikte) met een dunschiller. Rol de plakjes rond de scampi. Dankzij het zetmeel blijven de aardappelplakjes er makkelijk rond zitten. Breng op smaak met peper en zout. Bak de aardappelcannelloni rondom krokant in een pan met hete olie.
Mix de spinazie, basilicum en mosterd in een keukenrobot of met een staafmixer tot een salsa verde. Voeg de olie langzaam toe en kruid met peper en zout.
Voor de caesardressing mix je de mayonaise, ansjovisfilets en look in een blender.

Serveertip

Serveer de aardappelcannelloni met salsa verde en de caesardressing. Werk af met een beetje citroensap en enkele rozemarijnblaadjes.

Tip:

De caesardressing past ook heel goed bij een slaatje.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten