125 gram bloem- mespuntje zout- 2 eieren- 3 dl melk- 30 gram boter- 1 el Mandarine- 1 el oranje Curacao
Benodigdheden voor het flamberen : sap van 1 sinaasappel- 2 suikerklontjes- 60 gram boter- 40 gram suiker- 1 el oranje Curacao- 2 el geschaafde amandelen
super-feestelijk nagerecht.Variant op de klassieke ′Crepes Suzette′ speciaal voor Koninginnedag aangepast
Bereiding flensjes :
Doe de bloem met het zout in een kom en maak in het midden een kuiltje. Klop de eieren los en leg deze in het kuiltje. Voeg de helft van de melk toe en klop alles tot een beslag zonder klontjes. Verdun dit met de rest van de melk. Smelt de boter, maar laat deze niet bruin worden. Giet de boter bij het beslag en voeg ook de likeuren toe. Bak zo dun mogelijke flensjes en houd deze warm.
Flamberen : Zeef het sinaasappelsap en giet dit in een flambeerpan (een gewone koekenpan mag ook). Leg de suikerklontjes erin. Zet de pan op een rechaud en laat de suikerklontjes oplossen. Voeg de boter toe en laat deze smelten. Vouw de flensjes op en leg ze in de pan. Bestrooi ze met de suiker. Verwarm de likeur, steek deze aan en giet deze al brandende over de flensjes. Bestrooi de flensjes met de geschaafde amandelen en laat alles door en door heet worden.
Lekker met een bolletje vanille-ijs
Onbekend