Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Oranjeflensjes

Oranjeflensjes

Door: ghislaine1941

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-04-2005

Ingrediënten


125 gram bloem- mespuntje zout- 2 eieren- 3 dl melk- 30 gram boter- 1 el Mandarine- 1 el oranje Curacao

Benodigdheden voor het flamberen : sap van 1 sinaasappel- 2 suikerklontjes- 60 gram boter- 40 gram suiker- 1 el oranje Curacao- 2 el geschaafde amandelen



super-feestelijk nagerecht.Variant op de klassieke ′Crepes Suzette′ speciaal voor Koninginnedag aangepast

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bereiding flensjes :
Doe de bloem met het zout in een kom en maak in het midden een kuiltje. Klop de eieren los en leg deze in het kuiltje. Voeg de helft van de melk toe en klop alles tot een beslag zonder klontjes. Verdun dit met de rest van de melk. Smelt de boter, maar laat deze niet bruin worden. Giet de boter bij het beslag en voeg ook de likeuren toe. Bak zo dun mogelijke flensjes en houd deze warm.

Bereidingswijze

Flamberen : Zeef het sinaasappelsap en giet dit in een flambeerpan (een gewone Koekenpan mag ook). Leg de suikerklontjes erin. Zet de pan op een rechaud en laat de suikerklontjes oplossen. Voeg de boter toe en laat deze smelten. Vouw de flensjes op en leg ze in de pan. Bestrooi ze met de suiker. Verwarm de likeur, steek deze aan en giet deze al brandende over de flensjes. Bestrooi de flensjes met de geschaafde amandelen en laat alles door en door heet worden.

Serveertip

Lekker met een bolletje vanille-ijs

Bron

Onbekend



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top