1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Hartige taart
  5. Hartige taart spinazie
  6. spinazie hartige taart

spinazie hartige taart

  • Biologisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-04-2005

Ingrediënten 1 personen


- 2 plakjes volkoren bladerdeeg (Merk Ting)
- 2/3 potje spinazie
- 1 bakje oesterzwammen
- 2 handjes pistache nootjes
- 1 bosje lente uitjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 zakje pijnboompitten
- beetje paneermeel
- beetje walnotenolie


Verder heb je nodig


Ovenschaaltje voor 1 persoon


Door de bladerdeeg wordt het zo vreselijk lekker....... (vegan)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

- Leg de plakken bladerdeeg zo neer dat het kan ontdooien.
- vet de ovenschaal in met een beetje olie.
Leg de ontdooide plakken bladerdeeg in de ovenschaal. "Plak" de randjes goed dicht.

- Snij de oesterzwammen in reepjes.
- Pel de pistachenootjes

- snij de lente uitjes in ringen.
- Roerbak deze in een beetje olie tot deze bruin beginnen te kleuren.
- Pers het teentje knoflook erboven uit. Fruit heel kort even mee.
- Roerbak de oesterzwammen heel kort mee.
- Voeg de spinazie toe en laat het vocht verdampen.
- Voeg de pistache nootjes toe. Zet het gas uit.

- Verdeel de spinazie over de bladerdeeg.

- Verdeel de paneermeel over de spinazielaag.
- Druppel hier voorzichtig een beetje olie over.
- Verdeel de pijnboompitten over de paneermeel.

Bereidingswijze

Plaats de taart in de oven. Bak de taart gaar in 20 minuten op 200 graden.
Zet de oven de laatste paar minuten op de grillstand om de korst bruin te laten kleuren.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Heerlijk met een tomatensalade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joke74


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joke74
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top