1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Thaise keuken
  5. Thaise bananen

Thaise bananen

  • Thais, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-04-2005

Ingrediënten 4 personen


1 Sinasappel,2 thl. fijn gehakte gemberwortel,1 etl.gembersiroop,1 etl.sesamzaad,1 etl.geraspte kokos, 4 rijpe bananen, 1/2 liter vanille ijs.


Verder heb je nodig


Oven-schaal


Een lekker toetje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven op 225 gr c.

Bereidingswijze

Was de sinasappel goed en trek hier met een citroentrekkertje dunne sliertjes af.
Pers de sinasappel uit,vermeng 4 etl. met de gemberwortel en de gembersiroop.
Vermeng het sesamzaad en de kokos, snij de bananen in aan de holle kant,over de hele lengte in tot op de schil aan de bolle kant.
Snij de bananen los van de schil, en leg ze open.Schenk het sinasappelsap-gembersap op de snijkanten,strooi er het sesamzaad-kokos mengsel over en klap de bananen dicht..
Rooster ze 15 min. in de oven.
Serveer ze warm met een bolletje ijs,bestrooid met de sliertjes van de sianasappleschil.

Serveertip

Je kan er slagroom bij doen....

Smul ze....



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van blonde_roos


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van blonde_roos
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top