riestepap

  • Nederlands, Nagerecht
  • 10-20 min.

Arboriorijst uit het italiaanse Piemont is hier zeer geschikt voor!

Deel dit recept

Ingrediënten
8 dl volle melk.2 kopjes risotto-rijst.bruine basterdsuiker.roomboter.rozijnen. kaneelpoeder.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de melk al roerend met de rijst tot deze mooi vol en en zacht is.Zeef de rijst er uit en serveer hem heet met wat aanhangende melk in een diep bord.Zet de rest van de melk op tafel voor degenen die hun riestepap liever iets "drassiger" willen hebben.Zet schaaltjes op tafel met basterdsuiker,roomboter,rozijnen en kaneelpoeder,zodat iedereen zijn favoriete variant van dit heerlijke dessert naar eigen wens kan samen stellen.U kunt ook een kaneelstokje laten meetrekken in de melk en deze zoet en lichtbruin maken met de suiker. Zo hebt u weer 2 schaaltjes minder om af te wassen...Ook koud is riestepap een heerlijk besluit van de maaltijd,maar serveer hem dan zonder boter of schenk de boter er warm overheen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

zusvanwim avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten