Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Griesmeelsoep

Griesmeelsoep

Door: brabantse-oase

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-04-2005

Ingrediënten 4 personen


4 dikke plakken bacon, 2 uien, 4 eetlepels griesmeel, 1 liter bouillon, 150 gr. verse (boeren)soepgroenten, 1/2 rookworst of soepballetjes, 1 eetlepel boter of (olijf)olie


Verder heb je nodig


Pan, garde


Een ouderwets voedzame soep

Ontdek meer:

Voorbereiding

De bacon in reepjes snijden, de uien snipperen, de rookworst in plakjes of soepballetjes maken naar eigen smaak (of kant en klaar kopen), bouillon heet maken

Bereidingswijze

Bak de bacon op laag vuur uit, voeg de uien toe en bak ze goudgeel. De boter erbij en laten smelten, dan de griesmeel er bij strooien en even fruiten. De bouillon erbij en goed roeren met de garde. De groenten er bij doen en alles met gesloten deksel nog ? 15 minuten op laag vuur zachtjes laten koken. Op het laatst de worst of soepballetjes erbij.

Serveertip

Als voorgerecht of met bruin (stok)brood of Turks brood



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brabantse-oase
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top