Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Zalm
  6. Gerookte zalm

Gerookte zalm

Door: chutneyzusje

  • Internationaal Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 26-04-2005

Ingrediënten 4 personen


175 gr.gerookte zalm aan plakjesteen knoflook225 gr.ricotta4-5 el fijngehakte peterselie2 el.fijngeknipte bieslook4 el.geroosterde pijnboompitjeszeezout en peper


Verder heb je nodig


4 ramekins of andere bekervormige vormpjes,soms gebruik ik plastic bekertjes of rijstepuddingbekertjes.


Snel,feestelijk voorgerecht

Ontdek meer:

Voorbereiding

De vormpjes evt.eerst met plastic-folie bekleden.Dan bekleden met de zalm,zodat als de vulling erin zit je de zalm erover kan vouwen.De knoflook en zeezout tot pasta wrijven.Meng dit met de ricotta en de bieslook en peterselie.Op smaak brengen met peper.De pijnboompitten op de bodem verdelen en hier het ricottamengsel op scheppen.Zalm erover leggen zodat het dicht is.

Bereidingswijze

Afdekken en 1 uur in de koelkast laten opstijven.Je kunt dit makkelijk ook een dag van tevoren maken.

Serveertip

Uit de vorm op het bord serveren met partjes limoen of citroen.En natuurlijk vers knapperig brood.



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chutneyzusje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top