1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Mosselgelei.

Mosselgelei.

Door: bezemsteeltje

  • Belgisch,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-04-2005

Ingrediënten


-1/2 liter gezeefd mosselvocht.
-6 blaadjes gelatine,gaweekt in ruim water en uitgeknepen.
-3 draadjes saffraan.


Verder heb je nodig


-Ketel-zeef-pot.


Mosselgelei is bedoeld voor een terrine van mosselen en een amuse van mosselmousse.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Breng de mosselboullion met de saffraan aan de kook en laat tot de helft inkoken.
-Neem de pan van het vuur en voeg al roerend de gelatine toe.
-Zeef het vocht en laat afkoelen.
-Bewaar de gelei tot nader gebruik in de koelkast.

Serveertip

-Bedoeld voor een trrine van mosselen of voor een amuse van mosselmousse.
-Proef ook eerst of je niet moet bijkruiden!(naar ieders smaak).



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bezemsteeltje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top