Chili de patatas

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 26-04-2005

Image hosted by Photobucket.com

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

  • Vlees in blokjes snijden van ca. 2 cm.
  • Omschudden met bloem.
  • Uien en knoflook pellen en fijnhakken.
  • Peper wassen, schoonmaken, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in dunne ringetjes snijden.

  • In kommetje maizena, chilipoeder, komijn en oregano vermengen.

  • Aardappels schillen en in blokjes van ca. 2 cm snijden.
  • Tomaten wassen en in blokjes snijden.
  • Chorizo in blokjes van ca. 2 cm snijden.
  • Bladselderij fijnsnijden

Bereidingswijze

  • In stoofpan 2 el. olie
    verhitten.
  • Vlees op hoog vuur al omscheppend bruin bakken.
  • Met schuimspaan uit pan nemen en apart houden.
  • Rest van olie toevoegen en uien, knoflook en peperringetjes ca. 2 minuten fruiten.
  • Vlees in pan terug doen en ca. 10 minuten bakken.
  • Pan afblussen met vleesfond.
  • Aan de kook brengen en afgedekt ca. 20 minuten zachtjes stoven.
  • Aardappelblokjes toevoegen en ca. 15 minuten koken.
  • Tomatenblokjes en chorizo toevoegen en ca. 5 minuten meekoken.

  • Maizenamengsel losroeren met water, toevoegen aan stoofvocht, en blijven roeren tot lichtgebonden saus ontstaat.
  • Bestrooien met selderijgroen.
  • Serveren met maisbrood

Serveertip

  • in plaats van karbonade kun je ook varkens- of hamlappen gebruiken

Laatste reacties

chutneyzusje avatar
chutneyzusje 26-04-2005

Lekker meegenomen,bedankt Anne-Mieke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten