Babi Pangang

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Babi Pangang

    Babi Pangang

    Babi Pangang

  • Babi Pangang

    Babi Pangang

    Babi Pangang

Dit keer zonder zakjes of pakjes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pond varkensvlees of hamlappen, 1 eetlepel keukenstroop, 2 grote uien, wat knoflookpoeder of 1 of meer teentjes, 3 eetlepels bruine suiker, 5 eetlepels zoete ketjap, 1 theelepel sambal oelak, 1 bouillonblokje, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 1 potje atjar tjampoer, wat maizena om te binden, zout, peper en 125 gram boter
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 554,89 kcal
Koolhydraten 39,69 g
Eiwitten 30,73 g
Vetten 29,20 g
Benodigdheden
snijmes en -plank, knoflookpers of -rasp, wok of hapjespan, pan voor het koken van rijst

Voorbereiding

Snij het vlees in dobbelsteentjes, en de uien in grove snippers. Pers de knoflook of rasp hem. Laat de atjar tjampoer uitlekken

Bereidingswijze

Doe de boter in de pan en braad het vlees mooi bruin. Voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg de uien en de knoflook toe en fruit ze mee. Als ze mooi van kleur zijn, doe je de bruine suiker, de ketjap en de sambal erbij, en laat je het lekker sudderen. In een steelpan doe je 2,5 dl. water. Hierbij voeg je de tomatenpuree, het bouillonblokje en de keukenstroop (GEEN appelstroop) toe. Breng dit mengsel aan de kook en zorg dat het blokje en de stroop helemaal opgelost zijn in het water. Voeg hierna het vocht toe aan de pan met vlees.
Laat het zachtjes pruttelen en kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Op het laatst doe je de atjar bij het vlees en bind je de saus aan met wat maizena.
Eet smakelijk

Serveertip

Lekker met wat kroepoek of eventueel met mie

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

leonie_y avatar
leonie_y

Doorsturen

Home Recepten