Babi Pangang

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 25-04-2005
  • Babi Pangang

    Babi Pangang

    Babi Pangang

  • Babi Pangang

    Babi Pangang

    Babi Pangang

Dit keer zonder zakjes of pakjes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pond varkensvlees of hamlappen, 1 eetlepel keukenstroop, 2 grote uien, wat knoflookpoeder of 1 of meer teentjes, 3 eetlepels bruine suiker, 5 eetlepels zoete ketjap, 1 theelepel sambal oelak, 1 bouillonblokje, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 1 potje atjar tjampoer, wat maizena om te binden, zout, peper en 125 gram boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijmes en -plank, knoflookpers of -rasp, wok of hapjespan, pan voor het koken van rijst

Voorbereiding

Snij het vlees in dobbelsteentjes, en de uien in grove snippers. Pers de knoflook of rasp hem. Laat de atjar tjampoer uitlekken

Bereidingswijze

Doe de boter in de pan en braad het vlees mooi bruin. Voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg de uien en de knoflook toe en fruit ze mee. Als ze mooi van kleur zijn, doe je de bruine suiker, de ketjap en de sambal erbij, en laat je het lekker sudderen. In een steelpan doe je 2,5 dl. water. Hierbij voeg je de tomatenpuree, het bouillonblokje en de keukenstroop (GEEN appelstroop) toe. Breng dit mengsel aan de kook en zorg dat het blokje en de stroop helemaal opgelost zijn in het water. Voeg hierna het vocht toe aan de pan met vlees.
Laat het zachtjes pruttelen en kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Op het laatst doe je de atjar bij het vlees en bind je de saus aan met wat maizena.
Eet smakelijk

Serveertip

Lekker met wat kroepoek of eventueel met mie

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Cecileg avatar
Cecileg 26-10-2020

waar staat je commentaar nu bij? Bij de Babi pangang van leonie of bij die van Marijan? Je hebt bij beiden hetzelfde commentaar gezet. Lieve groet Cecile

Dutchmountains avatar
Dutchmountains 26-10-2020

Ik vond het een flinke tegenvaller. Het lijkt in niets op babi pangang van de Chinees maar meer op een stoofpotje. Nu hoeft dat op zich niet erg te zijn maar het smaakte ook niet lekker. De grootste misser zit hem m.i. in het toevoegen van de atjar bij het vlees. Ten eerste zie je er na een kwartier niets meer van terug maar belangrijker, het verpest de smaak waardoor de saus die juist zoet had moeten zijn een wat zurig prutje wordt. Zonder atjar toevoegen had het wellicht nog aardig geweest.

Yo66 avatar
Yo66 26-01-2019

Al een paar keer gemaakt. Heerlijk. Toprecept !!!

silvana46 avatar
silvana46 25-10-2018

wauw.heb hem net gemaakt en is kei lekker.ben blij eindelijk een goed babi pangang recept te hebben gevonden

joselang avatar
joselang 14-10-2017

al vele jaren mijn favoriet en wat ik regelmatig kook

ger1958 avatar
ger1958 15-08-2013

Nou, dit recept is echt een TOPPER !! Heerlijk, bedankt.

Lonnekeh84 avatar
Lonnekeh84 28-02-2012

Heerlijk recept! Bedankt!

Corina1982 avatar
Corina1982 18-11-2011

lijkt me heerlijk neem het van je mee grt corina

karenostendorf avatar
karenostendorf 05-04-2011

Heerlijk! Komt zeker vaker op tafel.

stammie20 avatar
stammie20 23-01-2010

Lekker hoor! Dit ga ik zeker vaker maken...

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten