Karakollen

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-04-2005

Een vergeten topper uit de Vlaamse keuken, 'karakollen' of wulken, die bijna uitsluitend nog te degusteren zijn op de Vlaamse kermissen !!!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-2 kg karakollen
-2 liter water
-30 g zeezout
-2 el geplette zwarte peper
-1 witte selder
-4 wortelen
-1 ui
-1 prei
-5 laurierblaadjes
-zeste van 1 sinaasappel en een citroen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

*laat de levende karakollen 1 dag in flink gezouten water verblijven, dat je enkele keren ververst

Bereidingswijze

*we maken een stevige bouillon door de selder onversneden in vers gezouten water op te zetten gedurende 60 min, op een zacht vuur met de in stukjes gesneden andere groennten
-doe de goed gespoelde karakollen in de kokende bouillon (het water mag nu niet meer koken); laat ze garen gedurende 30 min in de bouillon die tegen het kookpunt gaat
-haal de karakollen met een schuimspaan uit de bouillon en serveer ze warm met de groenten

Serveertip

drink er een frisse pint bij
*voorzie stevige naalden om de slakken uit hun huis te halen !

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

bezemsteeltje avatar
bezemsteeltje 25-04-2005

Hoi!Neem deze graag van je mee!Ik heb een broertj die dit wel lust.Bedankt,Lut.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten