1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Linzensoep
  6. Linzensoep

Linzensoep

Door: deonart

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 25-04-2005

Ingrediënten 4 personen


45 ml olijfolie - 2 500 ml kippenbouillon - 2 uien, fijn - 2 laurierbladeren in stukjes - 6 wortelen geraspt - 450 g tomaten uit blik, in stukjes - 500 g bruine linzen, pan klaar - 3 tenen knoflook, fijn - 2+1/2 e bruine basterdsuiker - 3 e rode wijnazijn - zout - peper - 150 g macaronie, gaar - 15 g selderij(voor granering) - 600 g gaargemaakte rundvlees, in stukjes gescheurd - 50 g parmazaanse kaas of pittige worstjes - brood croutons in olijfolie gebakken met knoflook gegeurd


Linzensoep
Linzensoep

Zuidafrikaans

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Sorteer ui, wortel en knoflook tot ui glazig wordt in 1 eetlepel olie. 2. Doe de kippenbouillon, laurierblad, wortel, tomaten, linzen, bruine suiker, azijn, zout en peper erbij en laat 2 uren zachtjes stoven zonder deksel ( roer vaak genoeg en let op de bodem dat het niet aanbranden) 3. Voeg de macaroni en rundvlees toe en verwarm. 4. Graneer met selderij en broodcroutons.



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top