Salade met reepjes kaas

  • Salade
  • 30-60 min.

Een zomerse, veelsoortige salade met reepjes kaas



Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 300 gr. kiemplantjes, (radijs, tuinkers, tauge etc.
  • 800 gr. gemengde sla (veldsla,
    eikebladsla, lollo rosso, frisee, etc.)
  • groene druiven
  • 3 sjalotjes
  • 300 gr. belegen
    kaas in dikke plakken
  • 6 eetl. balsamico azijn
  • zout
  • peper
  • 2 dl. olijfolie

  • pijnboompitten
  • verse bieslook
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Kiemplantjes wassen en droogmaken.
    Sla wassen, drogen en kleinplukken.
    De sjalotjes
    pellen en in hele dunne ringetjes snijden.
    Druiven wassen, drogen doormidden snijden en
    ontpitten.
    De belegen kaas in kleine reepjes snijden.

    Bereidingswijze

    Van de overige ingredienten een vinaigrette maken en met zout en peper op smaak brengen.

    Voorzichtig door de salade mengen.
    De salade over 4 mooie borden verdelen en, naar eigen
    smaak, met pijnboompitten bestrooien.

    Serveertip

    Lekker met een meergranenbrood en een glas droge witte wijn.
    Eet smakelijk !

    Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    reve51 avatar
    reve51

    Kooktip!

    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Doorsturen

    Home Recepten