Koninginne Cocktail

  • Nederlands,
  • 10-20 min.

Een heerlijk fris voorgerecht!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 g rundertong
1 sinaasappel
1 dl yoghurt
1 eetl honing
3 stengels bleekselderij
4 schijven ananas
4 walnoten
4 blaadjes sla
8 stengels bieslook
snufje zout
snufje peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Vier mooie cocktailglazen

Voorbereiding

Schil de sinaasappel zo dik dat de witte velletjes rond de partjes mee geschild worden.Snijd de partjes tussen de vliesjes uit.Houd vier partjes apart voor garnering en snijd de rest van de partjes in stukjes.
Was de bleekselderijstengels en verwijder eventueel de harde nerven met een dunschiller.Snijd de stengels vervolgens in kleine blokjes. Snijd de ananas in kleine stukjes.

Bereidingswijze

Roer de yoghurt en de honing door elkaar.
Snijd vervolgens de rundertong in korte reepjes en bestrooi eventueel met zout en peper. Hak de walnoten fijn en roer deze door het yoghurtsausje.Schep de bleekselderijstukjes,ananasstukjes,rundertong en stukjes sinaasappel erdoor.
Was de blaadjes sla en laat deze goed uitlekken.

Serveertip

Leg in elk van de vier cocktailglazen een slablad. Schep de salade van de rundertong erin.Garneer het geheel met een partje sinaasappel en sprietjes bieslook.
Lekker met Turks brood of stokbrood.
TIP:
i.p.v.gekookte rundertong kunt u ook kalfstong of gekookt rundvlees gebruiken!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

naus_marijke avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten