Koninginne Cocktail
- Nederlands,
- 10-20 min.
Ingrediënten 4 personen
200 g rundertong1 sinaasappel
1 dl yoghurt
1 eetl honing
3 stengels bleekselderij
4 schijven ananas
4 walnoten
4 blaadjes sla
8 stengels bieslook
snufje zout
snufje peper
Benodigdheden
Vier mooie cocktailglazen
Voorbereiding
Schil de sinaasappel zo dik dat de witte velletjes rond de partjes mee geschild worden.Snijd de partjes tussen de vliesjes uit.Houd vier partjes apart voor garnering en snijd de rest van de partjes in stukjes.
Was de bleekselderijstengels en verwijder eventueel de harde nerven met een dunschiller.Snijd de stengels vervolgens in kleine blokjes. Snijd de ananas in kleine stukjes.
Bereidingswijze
Roer de yoghurt en de honing door elkaar.
Snijd vervolgens de rundertong in korte reepjes en bestrooi eventueel met zout en peper. Hak de walnoten fijn en roer deze door het yoghurtsausje.Schep de bleekselderijstukjes,ananasstukjes,rundertong en stukjes sinaasappel erdoor.
Was de blaadjes sla en laat deze goed uitlekken.
Serveertip
Leg in elk van de vier cocktailglazen een slablad. Schep de salade van de rundertong erin.Garneer het geheel met een partje sinaasappel en sprietjes bieslook.
Lekker met Turks brood of stokbrood.
TIP:
i.p.v.gekookte rundertong kunt u ook kalfstong of gekookt rundvlees gebruiken!