Soedanese Foul
- Afrikaans, Salade
- 20-30 min.
Een zeer tevredenstemmende, traditionele bonensalade die door Soedanese studenten gegeten wordt zoals hier een bord pasta. Het recept heb ik van een vriendin, die het weer van haar Soedanese geliefde heeft leren maken.
Ingrediënten 3 personen
1 pot gemengde/foulbonen (bij de Turkse toko bijv.), of dezelfde hoeveelheid droge bonen * 1 ui, gesnipperd * 1 el humus (kikkererwtenpasta) * 1 el tahin (sesampasta), of als alternatief hazelnoot/rozijnenpasta van Monki, bij de Natuurwinkel * 1 el gemalen komijn* versgemalen zwarte peper * 1 hardgekookt ei * olijfolie * Optioneel: Feta of minder zoute geitenkaas, verkruimeldVoorbereiding
Als je droge bonen gebruikt, deze een nacht van tevoren weken.
Bereidingswijze
Kook de bonen met peper en komijn gaar in het bonenwater (Voor minder natrium: Giet en spoel af en kook in vers water). Laat de bonen uitlekken en prak ze op een platte schaal fijn met een vork. Voeg humus en tahin toe. Mix de ui er doorheen. Prak het ei er doorheen en stooi de kaas erover, of : Verkruimel het ei erover en laat kaas weg. Breng op smaak met peper. Besprenkel tenslotte met olijfolie.
Serveertip
Eet met vers (Turks)brood en met je handen. Lamsvlees, tomaten en een groene salade passen er goed bij. Yummie!!