Champigno?es en adobo

  • Spaans,
  • 20-30 min.

Gerechtje voor tapasbuffet.

Deel dit recept

Ingrediënten
- 250 gram kleine champignons;
- 1 ui;
- 2 teentjes knoflook;
- olijfolie;
- tomatenpuree;
- 2 dl droge sherry;
- 1 mespunt saffraan;
- 1 mespunt chilpoeder;
- zout & peper;
- fijngehakte peterselie.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Borstel de champignons schoon en laat ze heel. Pel de ui en snijd in smalle ringen. Pel de knooflook en hak ze fijn.
Verhit de olijfolie in koekenpan en fruit de ui tot die glazig is. Doe knoflook erbij en even omscheppen. Laat de tomatenpuree al roerende 2 minuten meepruttelen en voeg dan de sherry, saffraan en chilipoeder toe. Laat dit met deksel op de pan zachtjes 20 minuten koken. Breng de saus op smaak met zout en peper, voeg champigons toe en laat ze 5 minuten meepruttelen. Doe het vuur uit en laat volledig afkoelen. Roer dan de peterselie erdoor.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

menge161 avatar
menge161

Doorsturen

Home Recepten