1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Spaanse kip-rijstschotel met chorizo

Spaanse kip-rijstschotel met chorizo

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-04-2005

Ingrediënten 2 personen


- 200 gram kipfilet, in blokjes;
- 100 gram chorizo, in plakjes;
- 1 ui;
- 2 teentjes knoflook;
- olijfolie;
- 150 gram rijst;
- zout & peper;
- el paprikapoeder;
- een flinke mespunt chilipoeder;
- 1 blik tomatenblokjes;
- 2 kippenbouillontabletten;
- halve citroen;
- lekker veel fijngehakte koriander of platte peterselie.



In het precomputertijdperk verzamelde ik recepten in een map, knipte ze uit, plakte ze in etc. Ik kijk hier eigenlijk nooit meer in. Onterecht, want er staan lekkere (vergeten) recepten in. Toch weer eens maken!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1) Snijd de kipfilet in blokjes en de chorizo in gehalveerde plakjes. Pel en snipper ui en knoflook.
2) Verhit olie in een pan en roerbak de kip en de ui tot de kip lichtbruin is. Voeg knoflook toe (pers).
3) Voeg chorizo en rijst toe en roer tot alle rijstkorrels glanzen van de olie. Roer de paprikapoeder en chilipoeder erdoor en zout en peper naar smaak.
4) Voeg de tomaten met sap toe en verkruimel de bouilliontabletten boven de pan. Schenk ca 1/4 liter water bij de tot de rijst ongeveer 1 cm onderstaat.
5) Breng aan de kook en laat het gerecht, afgedekt op een heel laag vuur ongeveer een half uur zachtjes pruttelen tot alle vocht is opgenomen.
6) Roer de koriander of peterselie erdoor en nog een scheutje vloeibare margarine en een kneep citroensap.

Serveertip

Lekker met een groene salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van menge161


Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van menge161
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top