maizenakoekjes

  • Surinaams, Banket
  • 20-30 min.

de overheerlijke koekjes uit suriname en probeer dan maar te babbelen tijdens het eten van deze koekjes

Deel dit recept

Ingrediënten
200gr maizena, 150gr custard, 3 eieren, 100gr. roomboter, 200gr. basterd suiker (witte), 1zk vanille suiker, 1 mespuntje bakpoeder, snufje zout en gekleurde muisjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
beboterde bakplaat, mixer.

Voorbereiding

oven voorverwarmen 200gr.
maizena en custard in een kom zeven met een mespuntje bakpoeder

Bereidingswijze

100gr boter en 200gr.suiker mengen tot het een gladde massa.dan de eieren 1 voor 1 door de massa klutsen,mespuntje zout en vanille suiker kun je er dan door heen mengen.daarna de gezeefde maizena en custard lepel voor lepel er bij gieten.tijdens het gieten van de maizena en custard proberen of je balletjes kan rollen in je handpalm die niet blijven plakken.(indien de maizena en custard mengsel op is en het kleeft nog aan je handpalm kan je van allebei nog een beetje erbij doen tot het niet meer plakt).
Hierna de balletjes op een beboterde bakplaat zetten, beetje plat drukken met een vork en wat muisjes er overheen strooien.
Plaat in de voorverwarmde oven doen.Als de koekjes loslaten van het blad zijn ze klaar.Doe de oven uit en laat de koekjes nog even in de oven staan om volledig gaar te worden.(echter niet te lang anders worden ze te droog.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hugie avatar
hugie

Doorsturen

Home Recepten