Pasta Carbonara

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Pasta Carbonara

    Pasta Carbonara

    Pasta Carbonara

Dit recept is afkomstig van Jamie oliver (naked chef). Dit is mijn favoriete pasta. Het kost wat werk, en het is niet goedkoop maar haleluja dan heb je ook wat!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Pasta naar keuze
150 gram pancetta/ evt. ander spek maar dan meer gebruiken
Doosje champignons
Doosje oesterzwammen/andere paddestoelen
1,25 dl. Slagroom
2 hele eieren
3 eierdooiers
150 gram verse parmezaanse kaas gerapst
1 teentje knoflook
peper, evt. zout (pas op het is al hartig!)
Olijfolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 496,09 kcal
Koolhydraten 1,77 g
Eiwitten 26,55 g
Vetten 41,03 g

Voorbereiding

Plakjes spek uitbakken in klein beetje olijfolie. Uit de pan nemen en laten afkoelen (het wordt dan knapperig)

Bereidingswijze

Champignons en oesterzwammen in plakjes bakken in olie, teentje knoflook erover uitpersen en meebakken. Ondertussen pasta koken. In steelpannetje slagroom en al het losgeklopte ei op een laag vuur verwarmen, roeren en niet laten koken! Kaas erin laten smelten, beetje kaas achterhouden voor op het bord.
Saus, verkruimelt spek en champignons door gare paste scheppen; niet meer verwarmen. Lekker veel peper, evt. zout toevoegen

Serveertip

lekker met sla.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

angelmelody avatar
angelmelody

Doorsturen

Home Recepten