
Pasta naar keuze
150 gram pancetta/ evt. ander spek maar dan meer gebruiken
Doosje champignons
Doosje oesterzwammen/andere paddestoelen
1,25 dl. Slagroom
2 hele eieren
3 eierdooiers
150 gram verse parmezaanse kaas gerapst
1 teentje knoflook
peper, evt. zout (pas op het is al hartig!)
Olijfolie
Dit recept is afkomstig van Jamie oliver (naked chef). Dit is mijn favoriete pasta. Het kost wat werk, en het is niet goedkoop maar haleluja dan heb je ook wat!
Plakjes spek uitbakken in klein beetje olijfolie. Uit de pan nemen en laten afkoelen (het wordt dan knapperig)
Champignons en oesterzwammen in plakjes bakken in olie, teentje knoflook erover uitpersen en meebakken. Ondertussen pasta koken. In steelpannetje slagroom en al het losgeklopte ei op een laag vuur verwarmen, roeren en niet laten koken! kaas erin laten smelten, beetje kaas achterhouden voor op het bord.
Saus, verkruimelt spek en champignons door gare paste scheppen; niet meer verwarmen. Lekker veel peper, evt. zout toevoegen
Lekker met sla.
Sassebassie 20-02-2017
Allemachtig!!! Wat een goddelijk recept! Verrukkelijk maar wel machtig. Of het was gewoon zo lekker dat ik er tev veel van heb gegeten. Zelfs onze drie kinderen die eigenlijk geen champignons lusten, vonden dit echt lekker! Een blijvertje dus.
estherbakermans 23-08-2014
vandaag gemaakt en het was heerlijk dank je wel voor je recept gr esther
jenniferdv1 04-12-2013
Heerlijk recept!!
miranda48 20-11-2013
Heerlijke pasta, wij eten hem regelmatig.
Groetjes Miranda
thegreen 13-08-2013
Heerlijk!! Mét gewone paddenstoelen en een paddenstoelenmix!