1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Zalmpasteitjes

Zalmpasteitjes

Door: naus_marijke

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-04-2005

Ingrediënten 4 personen


Ingredienten:
200 gr zalm [vers gepocheerd of uit blik]
3 eetl mayonaise
2 eetl tomatenketchup
1 theel citroensap
1 ei
10 radijsjes
zout en peper
4 kant en klare pasteibakjes
wat blaadjes sla
een paar toefjes peterselie
1 tomaat
3 ansjovisjes [ uit blik ]


Verder heb je nodig


N.v.t.


In de zomer een gemakkelijk voor-of lunchgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook het ei in 10 minuten hard en laat het onder de koude kraan schrikken en pel het.
Snijd het ei in kleine stukjes.
Maak de radijsjes schoon en hak ze fijn.
Was de slabladeren en laat ze uitlekken.
Snijd de ansjovis klein. Indien het zalm uit blik is, laat deze dan uitlekken.

Bereidingswijze

Doe de zalm in een kom en prak hem fijn met een vork.Meng hier de mayonaise,tomatenketchup,citroensap,ei,radijsjes,ansjovis,zout en peper door.
Vul de pasteibakjes met het zalmmengsel.

Serveertip

Verdeel de sla over 4 borden en zet op ieder bord een pasteibakje.
Garneer met plakjes tomaat en een toefje peterselie.
Drink er een droge witte Chablis bij.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naus_marijke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top