1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Asperges
  5. Asperges schillen
  6. asperges met ham en roerei

asperges met ham en roerei

  • Nederlands,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-04-2005

Ingrediënten 4 personen


2 bundels witte asperges (a 500 g)

2 dikke plakken gekookte (been)ham (vleeswaren, a 100 g)

1/2 zakje verse bieslook (a 25 g)

1 duopak aardappelschijfjes (700 g)

4 eieren (M)

100 g roomboter



Lekkere asperges.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

In aspergepan of hoge pan water koken. Houtachtige uiteinden van asperges snijden. Asperges dun schillen, vanaf vlak onder de kop. Asperges in ca. 15 minuten gaar koken. Intussen ham in blokjes snijden. Bieslook fijn knippen. Aardappelschijfjes in ca. 7 minuten gaar koken. Eieren loskloppen met zout en peper. Ham en bieslook erdoor roeren. In koekenpan 25 g boter verhitten. Eimengsel erin schenken en roeren tot ei gaat stollen. Pan van vuur nemen en af en toe doorroeren. In pan rest van roomboter smelten (boter mag niet bruin kleuren).

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Asperges serveren met roerei, aardappelschijfjes en gesmolten boter.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mijnkookhoekje


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mijnkookhoekje
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top