1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Lam met tijmkorstje

Lam met tijmkorstje

Door: femke32

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-04-2005

Ingrediënten 4 personen



8 lamskoteletten
2 sneetjes wit brood
40 gram parmezaanse kaas
50 gram gedroogde tomaten
1 bosje tijm
1 teentje knoflook
8 kleine tomaten
2 eetlp. olijfolie
2 eetlp.margarine
100 ml. rode wijn
250 ml. fond voor lamsvlees (uit glas)



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Tijmblaadjes afplukken en fijn hakken.Snijd de gedroogde tomaten klein
snijd het korstje van het brood en kruimel alles klein.Meng tweederde van de kruiden,tomaten, brood,knoflook,kaas en de olie door elkaar.
Braad de koteletten aan weerzijden telk 1 minuut in de magarine aan.
Voeg zout en peper toe en leg het vlees in een vuurvaste schotel.Smeer de tijmpasta op de
vleesstukken en gratineer ze 10 min. bij 220 graden gas stand 3 in de oven middelste stand De tomaten in de laaste
3 min. tussen de koteletten zetten en meegaren.Blus het braadvocht met de rode wijn en de fond
uit het glas en laat alles bij een middelste hitte nog 5 min. inkoken.Bind de saus, breng alles met zout
,peper, en de overige tijm op smaak en serveer de saus met de lamskoteletten.lekker met verse sla



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van femke32
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top