1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Sinaasappel IJssoufflee

Sinaasappel IJssoufflee

Door: loes53

  • Frans, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 21-04-2005

Ingrediënten 8 personen


8 eidooiers; 1 sinaasappel; 150 gr. suiker;
1/2 lt. slagroom; 1 borrelglas grand manier;


Verder heb je nodig


Voor dit gerecht heb je kleine soufflee vormpjes nodig. Neem voor ieder vormpje een stuk aluminiumfolie. Vouw het dubbel en doe het zo langs de rand van de vorm dat het circa 3 cm. boven de rand uitsteekt. (geen folie op de bodem)


Een overheerlijk toetje (minder goed voor de lijn) een echte aanrader

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop de eidooiers met de suiker schuimig in een kom. Hang de kom in een pannetje met heet water en klop de dooiers au bain marie. Blijf kloppen tot de massa lauwwarm is.Laat de dooiers vooral NIET TE HEET worden. Boen de sinaasappel schoon en rasp er iets van de schil af. Roer dit door het eimengsel. Laat het geheel afkoelen onder regelmatig roeren. Klop de slagroom stijf in een grote kom. Spatel het eimassa zo luchtig mogelijk door de slagroom. Schenk dan de Grand Marnier erdoor. Vul de souffleevormpjes met het mengsel. Zet ze dan in de vriezer. Laat het geheel bevriezen. Verwijder voor het opdienen het aluminium folie.

Serveertip

Garneer de vormpjes evt. met een blaadje mint.
Dit toetje kan makkelijk een of meerdere dagen van tevoren gemaakt worden. Een uitstekend nagerecht voor feestdagen of een gezellig diner



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van loes53
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top