Wokschotel

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Wokschotel met mango en kalkoen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1 kleine mango

- 150 gram cashewnoten

- 500 gram kalkoenfilet

- 1 eetl. kerriepoeder

- 3 eetl. olie

- 2 dunne preien, in halve ringetjes

- 4 stengels bleekselderij, in dunne plakjes

- 1 schaaltje panklare sugarsnaps (200 gram)

- 150 ml koksroom

- 1 theel. kaneel
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Mango schillen en vruchtvlees in plakken langs pit afsnijden. Mango in stukjes snijden. Cashewnoten grof hakken. Kalkoenfilet in reepjes snijden en bestrooien met zout, peper en kerriepoeder. In droge wok cashewnoten kort roosteren.

Bereidingswijze

Olie in wok verhitten en kalkoenreepjes in 2 minuten op matig vuur bruinbakken. Prei en bleekselderij toevoegen en 3 minuten al omscheppend bakken. Sugarsnaps toevoegen en geheel nog 3 minuten roerbakken. Koksroom in wok schenken en gerecht 4 minuten laten sudderen. Op smaak brengen met kaneel, peper en zout. Mango erdoor scheppen en bestrooien met cashewnoten.

Serveertip

Lekker met notenrijst.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

riavreven avatar
riavreven

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten