Cajun: visfilets

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Een lekker kruidig stukje vis !



Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 1 1/4 dl. (plantaardige)olie
  • 4 eetl. bloem
  • 1 grote, fijngehakte ui
  • 2 stengels
    selderie, fijngehakt
  • 1 kleine groene paprika, ontzaad en fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes

  • 1/2 theel. gemalen laurier
  • 3/4 theel. gekneusde, gedroogde tijm
  • 1/2 theel. grofgemalen
    zwarte peper
  • 1/4 theel. zout
  • sap van 1 citroen
  • 2 eetl. bruine basterdsuiker
  • 1/2
    theel. tabasco
  • 4 stevige, witte visfilets a 150 gr.
  • 2 eetl. verse gehakte peterselie
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Verhit de olie in een zware koekenpan tot het gaat bubbelen.
    Voeg de bloem toe en bak op
    middelmatige vuur tot de bloem begint te bruinen.
    Doe er de ui, selderiestengels en paprika
    bij en laat het, onder af en toe roeren, bakken tot de groente zacht begint te worden.

    Voeg de tomatenblokjes, laurier, tijm, peper, zout, citroensap, bruine basterdsuiker en de
    tabasco toe in de gegeven volgorde.
    Roerbak nog 3 tot 5 minuten tot het begint in te
    dikken.
    Verwarm de oven voor op 200 graden.

    Bereidingswijze

    Dep de vis droog en leg het in een lage, licht ingevette, ovenschaal.
    Schenk de saus
    erover heen.
    Schuif de schaal in de oven en laat de vis, afhankelijk van de dikte, in
    20 tot 25 minuten gaar worden.
    De vis moet, als je er met een vork inprikt, uit elkaar
    vallen.

    Serveertip

    Serveer de vis bestrooid met peterselie.
    Geef er een salade en gekookte aardappelen of
    gekookte rijst bij.
    Eet smakelijk !

    Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    reve51 avatar
    reve51

    Kooktip!

    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Doorsturen

    Home Recepten