Irish stew

  • Iers, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Irish stew

    Irish stew

    Irish stew

  • Irish stew

    Irish stew

    Irish stew

voldoende voor 4 personen
Uit dit land komt dit lekkere recept: Ierland. wel iets voor de koudere dagen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr. lamsvlees in dobbelsteentjes, 60 gr. boter of margarine, 2 uien, 250 gr. gesneden savooiekool, 2 winterwortelen, 150 gr. selderijknol, 2 preien, zout,peper,1 liter bouillon,750 gram aardappelen, gehakte peterselie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 564,48 kcal
Koolhydraten 53,43 g
Eiwitten 29,57 g
Vetten 22,53 g
Benodigdheden
Grote braadpan

Bereidingswijze

Het lamsvlees bakken in de boter of marg., de grof gesneden uien erbij bakken.De kool, de in plakjes gesneden wortels, stukjes selderijknol en de in ringen gesneden preien toevoegen.Zout,peper en de bouillon erbij doen en bovenop de in dikke plakken gesneden aardappelen leggen.Ca. 30 min. in de oven laten stoven.180 graden c., het vocht eventueel binden met wat aangelengde bloem en de schotel bestrooien met de peterselie

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ruthbrock avatar
ruthbrock

Doorsturen

Home Recepten