1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Omelette Siberienne

Omelette Siberienne

  • Amerikaans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-04-2005

Ingrediënten 4 personen


Een cakebodem van 26 cm doorsnede (of ander gewenst formaat)Anderhalf liter ijs (bijvoorbeeld kaneelijs)5 eiwittenEen eetlepel wittebasterdsuikerEen mespuntje wijnsteenzuur (cream of tartar) of geklopt-eiwit versteviger



Een visueel grapje: ijs dat uit de oven komt en dat vervolgens ook nog in brand gestoken wordt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat het ijs een beetje zacht worden en schep het in een ronde kom. Beetje aanstampen en weer laten invriezen. Zorg er wel voor dat de kom smaller is dan de cakebodem. En laat het ijs echt hard vriezen, het moet straks in de oven.
Als het ijs bijna goed hard bevroren is (zeg 3 uur later) klop je de eiwitten met de suiker en versteviger luchtig. Het moet best stevig worden.
Oven voorverwarmen om 225 graden.
Als het ijs goed hard bevroren is, haal de grote bol ijs uit de kom en leg hem op de cakebodem.
Metsel nu met het eiwit een deken van 2 cm dik romdom de ijsbol. Het ijs moet echt helemaal bedekt zijn, anders gaat het smelten.
Zet het geheel eenminuut of 5 in de oven zodat het eiwit een beetje bruin wordt.

Serveertip

Eventueel flamberen met de rum.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mary


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mary
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top