
1.Verwarm de oven op 200?C/Gasstand 6.
2.Plaats de cake in een schotel (voor in de oven) en sprenkel er de rode wijn over.
3.Doe er nu de mangostukjes op en dan de bollen ijs.
4.Plaats de stukjes aardbei in en op de ijsbollen.
5.Mix in een aparte kom de eiwitten met de fijne suiker, totdat de eiwitten stijf zijn. Doe ze dan over de ijsbollen en aardbeien.
6.Plaats in de voorverwarmde oven en laat 6-8 minuutjes bakken of totdat het eiwit goud-bruin is.
Je kan ook de aardbeien op het gebak leggen als het uit de oven komt i.p.v. het in en op de ijsbollen te doen.
nauja 20-04-2005
Tof, fijn (en handig) om te weten: nu heb ik immers een duidelijke uitleg klaar wanneer mensen mij vragen waarom de ijs niet smelt. Bedankt! ^-^
dengroenen 20-04-2005
De naam van deze Amerikaan is fysicus Rumford (1753-1814) !
dengroenen 20-04-2005
Het ijs smelt niet door het eiwit daar eiwit dat opgeklopt is niks van warmte doorlaat dit procede is ondekt door een amerikaans fysicus, zo maakt men ook omelet seberine.
nauja 20-04-2005
Z????r lekker, echt een aanrader (zeer verrassend ook, aangezien de ijs niet smelt)!