1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Aardappelkoeken met champignonsaus

Aardappelkoeken met champignonsaus

Door: dhr_joachim

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-04-2005

Ingrediënten 4 personen


1.7 kg. aardappel
2 ui, grote
1 ui, klein
3 eieren
4 el. tarwebloem
1 dl. zonnebloemoli
450 gr. paddestoel
3 paddestoelen, gedroogde
2 teen knoflook
150 gr. boter
2 dl. room, zure
2 snufjes zout
2 snufjes peper



Champignonssaus met een lekker Aardappelkoeken een lekker hoofdgerecht

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen en rasp deze heel fijn.
Pel de ui en snipper deze fijn.
pel de knoflook snipper deze fijn
Vermeng de geraspte aardappelen met de eieren, ui, knoflook, tarwebloem, peper en zout.

Bereidingswijze

Snijd de champignons en de ui grof.
Week de gedroogde paddenstoelen en voeg dit toe aan het mengsel.
Verhit in een bakpan een flinke laag olie.
Lepel het aardappelmengsel in de pan; ca. 3 eetlepels per pannenkoek (drie in een pan).
Aan beide kanten goudbruin bakken en als het kan meteen serveren (dan blijven ze knapperig).
Smelt de boter en bak hierin de champignons en de ui.
Voeg de geweekte champignons toe aan het mengsel in de pan.
Voeg de zure room toe en laat dit nog even inkoken.
Breng het op smaak met peper en zout.

Serveertip

Serveer de aardappelkoekjes en de paddestoelenragout samen op het bord.
ALS HET KAN METEEN SERVEREN (DAN BLIJVEN ZE LEKKER KNAPERIG)



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dhr_joachim
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top