vegetarische moussaka
- Grieks, Vegetarisch
- 60-120 min.
het originele recept was wat flauw, maar deze smaakt prima
Ingrediënten 3 personen
600 gram gekookte aardappelen, 1 blikje geconcentreerde tomatenpuree, 1 ui, 1 knoflookteen, 200 gr. tofu (al dan niet gemarineerd), 1 flinke aubergine, 2 vleestomaten, 350 ml yoghurt, 250 ml groentebouillon, 2 eieren, tijm, zout en peperBenodigdheden
een ovenschaal (en een oven is ook wel handig)
Voorbereiding
Snijd de gekookte aardappeln, de aubergine en de tomaten in plakjes, maar houdt ze wel apart. Snijdt de tofu in kleine blokjes en versnipper de ui.
Bereidingswijze
'Bekleed' allereerst de bodem met plakjes aardappel. Meng vervolgens de tofu, de tomatenpuree, de bouillon, de ui en een uitgeperste teen knoflook goed doorelkaar. Giet dit mengsel vervolgens over de aardappellaag. Beleg deze laag weer met aubergine en vervolgens met een laag tomatenplakjes. Verdeel hierover ten slotte de laatste plakjes aardappel. Hieroverheen komt dan het yoghurt-eimengsel. Vermeng hiervoor de yoghurt met het ei en voeg naar smaak zout en peper toe. Giet dit gelijkmatig over de de aardappels en de groente. Bestrooi het geheel met tijm en zet de schaal in een voorverwarmde oven van 190 graden. Laat de ovenschotel 35 tot 40 minuten gaar koken.
Serveertip
Serveer deze moussaka met tzatziki. Meng hiervoor een komkommer met yoghurt een teentje knoflook, 1 eetlepel fijngesnipperde munt en zout en peper naar smaak.