Lasagne met champignons en ham

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-04-2005

Dit is een lasagne met ham,champignons in een heel lekkere saus o.a.mosterd,creme fraiche,tom.puree.Echt een keertje maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  1. pak honig lasagne vellen
  2. 250 gr.champignons aan plakjes
  3. 2tenen knoflook uit de pers
  4. 300 gr.schouderham aan reepjes
  5. 1 ui fijngesnipperd
  6. klein blikje tom.puree
  7. 1 el.grove scherpe mosterd
  8. 1 tl.tijm
  9. 125 ml.bouillon
  10. 125 ml.creme fraiche
  11. 50 gr.geraspte kaas
Voor de bechamelsaus:
  1. 30 gr.boter
  2. 30 gr.bloem
  3. 4 dl.melk
  4. nootmuskaat
  5. zout en peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven hetelucht op 180c,
rechthoekige ovenschaal ingevet

Voorbereiding

Ui even aanfruiten in een lepel olie,champignons toevoegen en even meefruiten.Ham meefruiten en de tom.puree,mosterd,tijm,bouillon,knoflook en creme fraiche toevoegen.Even goed doorroeren.Dan de bechamelsaus maken.

Bereidingswijze

In schaal lasagnevellen op de bodem leggen,dan paar lepels van de champignon-ham saus daarop paar lepels van de bechamelsaus.Dit steeds herhalen en eindigen met de bechamel.Bestrooien met de kaas en 30 min.bakken in de oven.

Serveertip

Erg lekker.

Laatste reacties

ruthbrock avatar
ruthbrock 20-04-2005

hoi, dit neem ik mee lijkt me heerlijk. maar ik heb wel een vraagje: jij schrijft: een paar lepels rode saus op de lasagne vellen doen sorry maar waar staat dat over die rode saus wil je me hierover svp even een antwoordje geven. vast bedankt he.liefs ruth

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten