Gevulde champignons

  • Spaans, Borrelhapje
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 19-04-2005

Nog een tapasgerecht van onze 4e kookavond

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
- 12 grote champignons

- 1 teentje knoflook

- 1 sjalotje

- 50 gram geraspte kaas

- 12 plakjes spek

- peper

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Tupperware:

- UltraPlus schaal vierkant 2 liter

- Quickchef Keukenhulp

- MicroPlus maatkan 1 liter

- Schilmesje

- Spatel

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

2. Maak de champignons schoon en draai de steeltjes eruit.

3. Maak het sjalotje en het teentje knoflook ook schoon en hak ze fijn in de Quickchef.

4. Voeg de steeltjes van de champignons toe en snij dit ook fijn.

5. Doe dit mengsel in de MicroPlus maatkan en zet het voor 2 minuten op vol vermogen in de magnetron.

6. Voeg de kaas en wat peper toe en dan nogmaals 1 minuut in de magnetron.

7. Dit mengsel schep je nu met een theelepel in de champignons, prik met een mesje de bolle kant in van de champignons, draai er een plakje spek omheen en leg ze in de Ultraplus schaal.

8. Zet dit nu in de oven voor 10 minuten, zodat het spek een beetje bruin wordt.

Laatste reacties

helena7 avatar
helena7 12-09-2008

zeker het proberen waard, maak ook geregeld gevulde champignons maar met gehakt

securityofficer avatar
securityofficer 10-05-2005

TOP Probeer het eens

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten