Bedung

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Dit is een kipgerecht die ik heb gekregen van een Indonesische buurvrouw.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kippenpoten, 250 g uien, 1 theelepel ketoembar, 6 chillies ( gedroogde rode pepertjes), 1 theelepel djintan, 1 theelepel sereh, 1 theelepel geraspte kokos, 150 ml water, 100 ml melk, zout en peper.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De kip met zout en peper bestrooien en in een pan met boter even bruin bakken. De kip even uit de pan nemen. In deze jus de uien fruiten. Voeg nu alle kruiden toe, het water en de melk en breng dit even an de kook. Leg de kip er weer bij. De Kip gaar sudderen. De jus is olieachtig als het gerecht klaar is.

Serveertip

Lekker met bamie, kroepoek en Indonesische atjar.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

vensterbank avatar
vensterbank

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten