Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Aardbeien op brandewijn

Aardbeien op brandewijn

Door: ghislaine1941

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-04-2005

Ingrediënten


1 liter (vanille)brandewijn

- 1 kg kleine aardbeien

- 2 volle eetlepels suiker

- 2x 1liter-wekpot



Rumtoph/bowl

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de aardbeien en laat ze uitlekken in een vergiet. Verwijder de kroontjes van de aardbeitjes, snijd deze niet doormidden.

Bereidingswijze

Verdeel de aardbeien in de wekpotten en strooi per pot een volle eetlepel suiker er overheen. Vul de wekpotten met brandewijn en sluit deze goed af.

Serveertip

Laat het mengsel enkele maanden staan. De brandewijn onttrekt het vocht uit de aardbeitjes, heerlijk.



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top