cinnamon rolls

  • Amerikaans, Banket
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 18-04-2005

Deel dit recept

Ingrediënten
235 ml water (1 cup)
1 ei
450 gr bloem
50 gr suiker (1/4 cup)
15 gr melkpoeder (3 el)
10 gr zout (1 1/2 tl)
70 gr. zachte boter (5 el)
4 gr. instant gist (1 tl)
Zachte boter, veel suiker, 3 tl. kaneel, 1/2 zak krentjes (voor de vulling)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe dit alles (behalve de boter, suiker, kaneel en krenten voor de vulling) in de broodbakmachine en zet dit op de deegstand. Hou het deeg goed in de gaten of het mooie bal wordt. Blijft het deeg te plakkerig doe er dan nog wat bloem bij totdat het een mooie bal is die wel een beetje kleeft maar zeker niet plakkerig is (denk daar maar eens over na). Als het programma klaar is rol je het deeg uit op een met bloem bestrooide ondergrond tot een mooie langwerpige lap van ca 0,5-1 cm dik. Smeer dit in met zachte boter (lekker dik) Bestrooi het geheel met kaneel en suiker en krentjes. Rol het deeg lekker strak op en snijd dit in 12 dikke stukken. Leg deze in een ingevette braadslee en laat ze in ongeveer een uur op een warme plaats rijzen tot ze in omvang verdubbeld zijn ongeveer. Afbakken in een voorverwarmde oven van 175 graden in ca 25 minuten of totdat de bovenkant licht- middelbruin is.

Laatste reacties

daan1111 avatar
daan1111 19-04-2005

Hmmmmm, ik verlang opeens weer erg terug naar New York! Neem 'm mee, bedankt!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten