Sinaasappel-notenkoek

  • Internationaal, Banket
  • 0-10 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
(Voor 24 koekjes)
- 55g volkorenmeel, plus wat om te kneden
- 55g zelfrijzend bakmeel
- 85g lichtbruine basterdsuiker
- 55g gemalen rijst
- 30g pecannoten, fijngehakt
- geraspte schil van 1sinaasappel
- 4 el zonnebloemolie
- 1 groot ei
- 24 pecannoothelften om te garneren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Roer volkorenmeel, zelfrijzendbakmeel, suiker, gemalen rijst,fijngehakte noten en sinaasappelrasp in een kom goed door elkaar.
2 Klop de olie in een kommetje los met het ei. Voeg dit toe aan de droge ingredienten en maak er met een vork een deeg van.
3 Kneed alles op een met meel bestoven werkvlak tot een soepel deeg en maak er een rol van 30 cm lengte van. Leg deze in plasticfolie verpakt 2 uur in de koelkast.(Het deeg kan 2-3 dagen in de koelkast worden bewaard voordat er koekjes worden gebakken.
4 Verwarm de oven voor op 180 C. Verwijder de plasticfolie en maak rol zonodig nog wat gladder en Gelijkmatiger.
5 Snijd de rol met een scherp mes in 24 plakjes. Leg de plakjes, met wat tussenruimte, op 2 grote, met bakpier beklede bakplaten. Leg op elk plakje een halve pecannoot en druk deze iets aan.
6 Bak de koekjes in circa 10 minuten licht goudbruin, met de bakplaat 1 plaats onder het midden van de oven; ze moeten stevig aanvoelen. Laat ze op een rooster afkoelen. Ze zijn in een luchtdichte trommel 5 dagen houdbaar.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

anita078 avatar
anita078

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten